Deze lezing is specifiek voor vrouwen en is om die reden op vrijdagavond in plaats van op zondagochtend 

Lezing voor vrouwen
vrijdag 27 september 2019
19:30 uur

Het Ontwaken van de Ontembare Vrouw – Dederiek Daum

Vanuit haar achtergrond als haptotherapeute, begeleidt Dederiek Daum vrouwengroepen. Hierbij maakt ze gebruikt van de verhalen uit het fascinerende boek De Ontembare Vrouw, geschreven door Clarissa Pinkola Estés. Dit is een boek met verhalen van over de hele wereld, waarin universele thema’s van het vrouw-zijn aan de orde komen: over haar kracht, haar passie, haar valkuilen en haar oorspronkelijke natuur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADederiek biedt in haar werk allerlei ervaringen aan, waardoor de vrouwen niet alleen cognitief met het verhaal bezig gaan, maar eveneens het voelende lichaam wordt aangesproken. Hierdoor gaan de vrouwen voelen hoe de thema’s spelen in hun eigen leven en waar deze om aandacht en verandering vragen. In die zin kan het onpersoonlijke verhaal dat centraal staat, evenals de spiegeling, aanmoediging en inspirerende werking van de groep, voor de vrouwen gaan werken, als een voorbeeld  of richtingaanwijzer.

De ontembare vrouw is een archetype met diepe wijsheid en een eindeloze bron waaruit je kunt putten. Zij is als de natuur zelf en in die zin een wilde natuur. Zij wijst vele vrouwen de weg in de zoektocht naar hun eigen goud.

De ontembare vrouw is niet iets of iemand die buiten je ligt, maar ze is diep in jezelf terug te vinden.

Dederiek Daum vertelt, geïllustreerd door verhalen uit haar eigen leven, hoe de Ontembare Vrouw in haar gewekt is en ontwaakt en hoe ze haar dagelijks inspireert, enthousiasmeert, aanmoedigt en voedt.