25 maart 2018

Presencing

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them”

Albert Einstein

U_Lab

In het woord ‘Presencing’ zijn de woorden Presence en sensing samengevoegd.

Otto Sharmer, de grondlegger van de Theory U, bedacht deze term. In het Nederlands vertaald zouden we het kunnen hebben over gewaarwordend aanwezig zijn. Bij wat er in u is en bij wat er buiten u is, van moment tot moment. Presencing valt te zien als een grondhouding van ontvankelijkheid.

Deze ochtend geef ik een korte uitleg over de Theory U, en de onderzoek stappen die gezet worden tijdens een ‘U-Lab’ (zie afbeelding).  De ‘U’ wordt doorlopen naar aanleiding van een vraag waar een werkelijk vernieuwend antwoord op wordt gezocht. Dat kan een individuele persoonlijke vraag zijn, of een organisatievraag. Wij zullen vooral bezig zijn de Presencing-grondhouding in het eigen lichaam wakker te maken. Leren luisterend, proevend, ruikend, tastend open te staan voor wat zich aandient op de grens tussen het bewuste en het onderbewuste.

 


Verhulst

Hanneke Verhulst: Als The Singing Body Company (2003) geef ik lichaamsgeoriënteerde psychotherapie en coaching. Ook verzorg ik trainingen Embodiment Stretching en Awareness Through the Body en ‘Presencing in gesprek’.
Lees meer op: http://www.singingbody.nl