zondag 20 oktober 2019
10.00 uur

Deze lezing wordt gehouden in het woonzorgcentrum Tolzicht. (Adres: Burgemeester de Wijslaan 35 in Brummen.), en wordt speciaal aangeboden aan de bewoners van dit centrum en de omwonenden.

Voor deze lezing geldt voor eenieder het Vrije gift-idee: betaal wat je het waard vond.

Het goede leven – Annegreet van Bergen

cover Het goede levenAnnegreet van Bergen, vooral bekend van haar bestseller Gouden jaren, komt op 20 oktober 2019 om 10.00 uur in Woonzorgcentrum Tolzicht vertellen over haar nieuwe succesboek Het goede leven.

Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Hierdoor is ons dagelijks leven onherkenbaar veranderd. Huismoeders doen hun boodschappen niet meer met een netje in de hand bij de kruidenier om de hoek. De tijd is voorbij dat verloofde stellen jaren moesten sparen voor hun uitzet of dat mensen maanden op een telefoonaansluiting moesten wachten. Welk kind spaart tegenwoordig nog sigarenbandjes?

En: welke vrouw wordt nog ontslagen als ze gaat trouwen? Welke ontwikkelingen die ervoor hebben gezorgd dat juist de afgelopen jaren de emancipatie van vrouwen zo’n vlucht heeft kunnen nemen? Kinderen hebben geen moeders meer die uren over een wasbord gebogen staat. Met dank aan de wasautomaat!

Hierover, en over nog veel meer gaat het verhaal van Annegreet van Bergen, dat extra boeiend is dankzij de ‘lichtbeelden’ die zij tijdens haar lezing vertoont.

 


AnnegreetVan BergenAnnegreet van Bergen werd in 1954 in Enschede geboren. In Amsterdam studeerde ze economie en was ze journalist voor o.a. de Volkskrant en Elsevier. Sinds 2006 woont en werkt zij in Zutphen.

Meer informatie vindt u op haar website www.annegreetvanbergen.nl