Deze lezing vervangt de lezing van Welmoed Vlieger die in het programmaboekje vermeld staat.

Zondag 17 maart 2019
10.00 uur

‘Inside love affair’- een liefdesaffaire in jezelf

Erik Burema

Non-dualiteit impliceert dat we ‘het goddelijke’ niet meer alleen buiten onszelf zoeken. En bovendien dat ‘ervaren’ meer op de voorgrond komt dan het traditionele ‘geloven’. Dat idee is inspirerend misschien, maar ook uitdagend: Oké…we zijn zelf een expressie van het ‘het goddelijke…’ maar kan het zijn dat ik dat niet direct zo ervaar? Zeker is dat we voor die ruimere ervaring van onszelf niet simpelweg een knop om kunnen zetten. We kunnen ons zelfs wat in de steek gelaten voelen door de kracht van taal en denken, want het is zo lastig om het ‘onzegbare te zeggen’.

In deze zoektocht staan we niet alleen. Door de eeuwen heen hebben dichters het onzegbare toch vaak kunnen zeggen. Hun werk kan herkenning, inzicht en richting geven. Erik Burema maakte een bloemlezing van veelzeggende – oude en nieuwe – poëzie in dit onderwerp. In het programma klinken gedichten vaak twee keer, om even te kunnen vertoeven met de woorden. Aanvullend zullen we kennismaken met een werkvorm die ons leert gebruik te maken van een hoeksteen waar we altijd op terug kunnen vallen: het groeiend vermogen van ons hart om waarheid te herkennen.

‘Inside love affair’ is een ervaringsgerichte lezing die soms lijkt op ‘verteltheater’. Het programma biedt ook een korte introductie op de ‘Diamond Approach’ van A.H. Almaas.

 


 

burema

Erik Burema (1956) verzorgt in het dagelijks leven workshops en opleidingsprogramma’s voor adviseurs (School voor Adviseren). Hij volgt sinds 2006 de ‘Ridhwanschool’ van A.H. Almaas. Deed daar ook drie jaar mee aan de teachersopleiding. In de vertelkunst kreeg hij lessen van Henk Hofman en Keith Johnstone.