zondag 10 november 2019
10.00 uur

Old Passioned – Arnaud Mooij

Fotograaf Arnaud Mooij vertelt vanmorgen enthousiast over zijn boek Old Passioned, een foto- en levensverhalenboek van mensen die ver voorbij hun pensioenleeftijd zijn en nog steeds volop levenskracht halen uit hun passie.

In Old Passioned trekt een bonte stoet bekende en onbekende senioren voorbij, in beeld en in woord. Behalve hun hoge leeftijd hebben ze iets heel moois gemeen: ze leven hun dromen.

Marianne_Maandonks_Old_Passioned-2315.jpgZoals bijvoorbeeld de 92-jarige Marianne Maandonks, een Brabantse die zich op haar 77ste  op de zwemsport stortte en les nam bij de moeder van Pieter van den Hoogenband. Op haar 88ste  werd ze Nederlands kampioen in haar leeftijdscategorie. ‘Ik vind alles leuk, behalve slapen en stilzitten’, zegt de zwemkampioene. Ze wil iedereen vertellen dat je op elke leeftijd nog iets nieuws kunt beginnen. ‘Er is zoveel te doen om gelukkig van te worden!’

De kracht van passie kende Arnaud al uit ervaring: zelf gooide hij dertien jaar geleden het roer radicaal om en werd hij fotograaf.

ArnaudMooij.jpgHet boek heeft hem ook geïnspireerd. “Voor ik met het project begon, vroeg ik me echt weleens af: wat is mijn houdbaarheid als fotograaf? Leeftijd doet er niet toe, weet ik nu. In ieder mens zit een vonkje. Wie zijn passie leeft, blijft actief en in beweging. Zo blijf je fysiek en mentaal gezond, en kun je je passie blijven leven.”

De droom van Arnaud is dat er van alle senioren er een mooie portretfoto is of komt. Laat je inspireren door zijn verhaal. Meer over Arnaud: www.echtmooij.nl