GEANNULEERD

zondag 3 mei 2020
10.00 uur

Op zoek naar mijn opa – Max Tack

Hoe je de kosmos in beweging brengt

Alles is verbonden. We zijn verbonden met elkaar, maar ook met bijvoorbeeld de natuur om ons heen. Alle oude culturen beschouwden dat als een basisprincipe van waaruit men leefde. De Chinezen ontwikkelden prachtige modellen om de wereld om ons heen te kunnen verklaren, zoals Yin Yang en de Vijf Elementen. Zij zeiden: alles is energie. Maar ook de indianen in Noord-Amerika hadden uitgesproken ideeën over wat de rol van de mens in deze wereld is, hoe we verbonden zijn met onze wereld en hoe we vanuit die gedachte onze volle potentie kunnen bereiken. Alles wat je denkt, zegt en doet heeft effect op de wereld om je heen. En dus op jou zelf.

Verbonden zijn; je zou kunnen zeggen dat je in het water staat en dat elke beweging die je maakt voelbaar is voor anderen. Soms wordt een steen in het water gegooid waardoor heftige golven ontstaan. De Tweede Wereldoorlog was voor Max Tack zo’n golf. Hij is van Joodse komaf. 52 familieleden werden vermoord. Zijn opa, een man met wie Max zich zeer sterk verbonden voelde, verdween spoorloos. Bij gebrek aan een graf bouwde Max een website voor hem.

Max vertelt met passie over de tientallen jaren durende zoektocht naar zijn opa. Over de verbijsterende uitwerking die je handelen kan hebben in de praktijk. Je kunt het allemaal wel weten, maar dan dóen… Jij beïnvloedt de golven van het leven. Jij kunt zaken oplossen, ook uit vorige generaties.


Max Tack.jpgMax Tack (1955) is voormalig journalist, copywriter en communicatieadviseur. Sinds 25 jaar geeft hij les in Chinese vechtkunst en gezondheidsleer, hij coacht mensen en geeft bedrijfstrainingen; de afgelopen 17 jaar doet hij dat fulltime en met veel passie.