zondag 6 oktober
10.00 uur

Spelen met je levensverhaal – Minke Weggemans

Ieder mens heeft een eigen levensverhaal, een verhaal dat bestaat uit feiten en verzinsels. Dat we in een bepaalde plaats geboren zijn is een feit, hoe we daarop terugkijken is een herinnering. Onze herinneringen zijn verhalen die we over ons verleden maken.

We kunnen wat er in ons leven gebeurd is niet veranderen, maar we kunnen kiezen hoe we erop terugkijken. Welk verhaal we ervan maken.

Het lijkt erop dat bepaalde ervaringen steeds weer terugkeren in je leven. Als je daarover vertelt of schrijft kun je het gevoel hebben dat je uitkomt bij het eigenlijke thema van je leven of bij je oorspronkelijke idee over je bestaan.

In al onze contacten speelt ons levensverhaal een woordje mee en dat zijn we ons meestal niet bewust.

De opzet van de lezing is om vanuit verschillende invalshoeken naar het thema levensverhaal te kijken waardoor we mogelijk iets nieuws in ons eigen verhaal kunnen ontdekken.

Spelen met het levensverhaal is een manier om een verhaal te maken dat je bevalt, waar je plezier in hebt en dat is gemakkelijker dan je denkt!

 


Minke Weggemans.jpgMinke Weggemans volgde een opleiding Levensverhalen schrijven met ouderen bij Jose Franssen.

Ze heeft de afgelopen 15 jaar veel levensverhalen van rouwende mensen gehoord en beschreven in boeken over rouw van broers en zussen, het laatste verscheen in 2015 onder de titel Als je een broer of zus verliest, uitgeverij Kok, Utrecht.

Ze maakt deel uit van de groep Levensverhalen Professionals.